Jokainen ihminen kattaa itse itselleen joka päivä pöydän ja osallistuu ateriaan, jonka valmistamiseen hän on osallistunut aktiivisesti. Näin me kaikki päädymme pöytään, johon kuulumme. Jokainen määrittää oman elämäntilansa nauttimalla juuri tuota pöytää varten valmistettua ateriaa ja toteuttaa sen pohjalta elämänkäytänteitä, jotka vastaavat nautittua ateriaa. Ravinnolla ei kuitenkaan ole merkitystä vain asianomaiselle itselleen, koska hän kattaa pöydän ja valmistaa sillä tarjottavan aterian myös ”herralleen” ja kanssaihmisille.
Me kaikki säteilemme voimia, jotka vaikuttavat muihin. Säteillyt voimat ylläpitävät sidosryhmiä. Jokainen ryhmä muodostaa pöytäseurueen, jonka jäsenet sitovat toisensa säteilemillään voimilla ns. ryhmäruumiiseen. Mitä merkitystä tällä voi olla meille, jotka etsimme tietä todelliseen vapauteen?
Kultaisen Ruusuristin Hengenkoulu pyrkii tuomaan meidät pöytään, jonka antimet ja pöytäseurue poikkeavat tavanomaisesta täydellisesti. Jokaiselle pidetään paikkaa tässä ainutlaatuisessa pöytäseurueessa. Tämä pöytäseurue on Hengenkoulumme Elävä Ruumis, joka kietoo oppilaan uuteen vaatteeseen, kultaiseen hääpukuun, jonka turvin hän voi entisöidä alkuperäisen kuninkaanpukunsa.
Jos ihmisen harras kiinnostus ja kaipaus kohdistuvat vapauttavaan ateriaan, pyhään ehtoolliseen, hänen tulee pyrkiä vähä vähältä luopumaan entisestä pöytäseurastaan ja hylkäämään sähkömagneettiset säteilyt ja vaikutukset, jotka eivät ole lähtöisin Gnosiksesta. Paavali varoittaa opetuslapsiaan: ”Te ette voi juoda sekä Herran maljasta että pahojen henkien maljasta, ette voi olla osallisina sekä Herran pöytään että pahojen henkien pöytään.” (1. Kor. 10:21) Näiden kenties ankarilta kuulostavien sanojen tarkoituksena on muistuttaa meitä siitä, että kaikki Gnosiksesta poikkeavat elämänvoimat vaikuttavat meihin haitallisesti.
Jos annamme haitallisten voimien jatkuvasti sitoa itseämme, yrittämättä tehdä niille mitään, emme voi käydä aterialle Herran pöytään, koska Herran pöytää suojelee Pyhä Laki. Herran pöytään osalliset noudattavat tätä lakia tietäen jokaisen teon vaikuttavan toisiin ihmisiin. Me kaikki voimme kuitenkin istuutua meille varattuun pöytäpaikkaan, jos todella tahdomme toteuttaa sisäisen muutoksen. Ja jos meillä on tämä voimakas tahto, opimme vähitellen kuulemaan yhä selvemmin sisällämme puhuvaa Universaalia Opetusta sekä nostamaan värähtelytaajuuttamme.
Saamme nauttia pyhää ehtoollista, vastaanotamme uudistavan hengen Graalinmaljaan ja toivotamme pöytäseurueemme muille jäsenille: ”Rauha kanssanne”. Osallistumme leivän murtamiseen ja huolehdimme siitä, että kaikki saavat osansa. Kukaan ei etuile, sillä kaikki tietävät saavansa yhteisen lohdun ja yhteisen siunauksen. Syvältä olemuksestamme kumpuavat sanat: ”Jesu mihi omnia”.
Ottakaamme tämä yhteiseksi tavoitteeksemme!
—
Lähde: Catharose de Petri, Seitsemän ääntä puhuu, luvut 4 ja 19. Kuva: Victor Freitas, Pexels